Pikalainoja myöntävien yhtiöiden määrä on vähentynyt – pikavipit on nyt helpommin verrattavissa keskenään

Pikalainoja myöntävien yritysten määrä on mennyt kuluvan kesän aikana dramaattisesti alas johtuen 31.5.2013 klo 23:00 voimaan astuneesta korkokattolakiuudistuksesta. Korkokattouudistus on pakottanut yhtiöt alentamaan pikavippien korkoja ja nykyään alle 2000 euron lainasta saa tarjota korkeintaan 50 % todellisella vuosikorolla. Yhtiöitä on siis vähemmän ja näin ollen kaikki pikalainat on helpommin verrattavissa keskenään, sillä kesän aikana yli 40 yhtiötä on lopettanut toimintansa. Näistä suurin osa on ollut pienempiä yhtiöidä, joiden resurssit eivät riitä suurempien lainojen myöntämiseen, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että luoton myöntämistä ei voi jatkaa katteen olemattomuuden takia.

Tänä päivänä esim. 100 euron pikavippi voi kustantaa kuluttajalle enintään parin euron verran kun se vielä ennen saattoi olla helposti 20-30 euron luokkaa. Tämä on ollut monelle varsin positiivinen uudistus ja jo kaikki pikavipitennestään suositut pikavipit ovat yhä suuremmassa suosiossa. Hintojen lasku on saanut aikaan sen, että ihmiset eivät enää emmi niin paljoa ottaako lainan vai ei.

Kaikki lainat on haettavissa verkon kautta ilmaisella lainahakemuksella – ennen lainaamista kannattaa myös tutustua lainaehtoihin

Pikalainojen hakeminen on helppoa ja jokaisen sivulla mainitun yrityksen kautta voit hakea lainaa verkkohakemuksella täysin ilman ylimääräisiä kustannuksia. Osa yhtiöistä tarjoaa pikalainaa myös puhelimen/tekstiviestin avulla, joka on myös varteenotettava vaihtoehto lainaamiselle. Vielä ennen tekstiviesteistä tuli ylimääräisiä kustannuksia, mutta nykyään näin ei kuitenkaan enää ole, sillä myös tämä asia korjattiin. Nykyään tekstiviesteistä velottaminen laina-asioissa on laissa kiellettyä.

Lainahakemuksen täyttäminen ei yleensä vie montaakaan minuuttia, mutta tätä on ennen on aina tärkeää lukea lainaehdot läpi, jotta tietää 100 % missä mennään, mitä lainataan ja keneltä, sekä millaisin ehdoin. Lukemalla lainaehdot huolellisesti vältyt ikäviltä yllätyksiltä, vaikkakin nykyään kaikki pikavippiä myöntävät yritykset ovat lainaehdoiltaan hyvin selkeät ja mitään ylimääräisiä kuluja lainoihin ei tule.